Fysiotherapie

In onze praktijk richten wij ons op patiënten die actief willen blijven met een chronische longaandoening of ander orgaanlijden.

De behandelingen die wij uitvoeren zijn veelal gericht op het reduceren van de nadelige gevolgen van chronisch orgaanfalen zoals COPD, CF, hartfalen, sarcoidose, longfibrose , pulmonale hypertensie en astma met ademdysregulatie. Het doel van deze behandelingen is het verbeteren van het algemeen dagelijks functioneren en daarmee ook de kwaliteit van leven. Wij werken daarom ook samen met longverpleegkundigen, longartsen, huisartsen en diëtisten.

Wie kan bij ons terecht?

  • Mensen met klachten met die te maken hebben met ademhaling zoals hyperventilatie.
  • Mensen die lang op de intensive care hebben gelegen, of een ernstige longontsteking hebben gehad.
  • Mensen die door omstandigheden een slechte conditie hebben gekregen. Wij bieden een aangepast revalidatie programma aan, gericht op functioneren in het dagelijks leven of terugkeer naar bijvoorbeeld werk.
  • Mensen die pre-operatief behandeld willen of moeten worden. Als u bijvoorbeeld een grote buik- of borstkasoperatie moet ondergaan, dan is een goede pre-operatieve voorbereiding belangrijk.
  • Mensen die ondersteuning nodig hebben wanneer zij in korte tijd of tijdens chemotherapie of bestraling het inspanningsvermogen verliezen. Denk dan bijvoorbeeld aan ademspier-training.
  • Mensen die een hoogstand van het middenrif hebben, een zogenoemde diafragmahoogstand of diafragma paralyse.
  • Mensen met Claudicatio. Wij zijn gespecialiseerd en behandelen mensen met etalagebenen, ook wel Claudicatio Intermittens of perifeer arterieel vaatlijden genoemd. Sinds 2014 zijn we toegetreden tot het Claudicationet, een netwerk van verwijzers, therapeuten en patiënten.

Waarom fysiotherapie?

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt u bij stoornissen in houding en/of bewegen. Sinds 2006 is fysiotherapie voor iedereen vrij toegankelijk geworden en kunt u zich ook zonder verwijsbrief aanmelden. Fysiotherapie kan worden ingeszet bij verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld pijn, bewegingsbeperkingen of spierzwakte. Daarnaast kan een fysiotherapeut u goed ondersteunen bij de revalidatie na ongelukken, operaties of tijdens en na ziekte.
Menu