Therapie na het coronavirus (COVID-19)

Een besmetting met het coronavirus (COVID-19) kan een forse impact hebben op uw gezondheid.  Na een ziekenhuisopname is het van belang om snel te starten met uw longrevalidatie. Maar ook wanneer u niet opgenomen bent geweest, kan u klachten blijven houden na het coronavirus. In beide gevallen kunnen wij u adviseren en begeleiden met een goede therapie en behandeling na het virus.

Centrum voor Fysiotherapie Colli heeft al geruime tijd ervaring met de behandeling van longpatiënten. Over de beste vorm van fysiotherapie na het coronavirus (COVID-19) is nog weinig bekend. Maar door onze kennis en ervaring met longfysiotherapie en herstel na IC-opnames kunnen wij u goed op weg helpen. Ook volgen wij de (internationale) ontwikkelingen binnen de fysiotherapie op de voet.

Direct aanmelden voor behandeling

Fysiotherapie na ziekenhuisopname

Wanneer u ernstig ziek bent geweest door het coronavirus en hierdoor opgenomen bent geweest in het ziekenhuis en/of de intensive care, moet u na uw opname hard werken aan uw herstel. In eerste instantie is dat waarschijnlijk gebeurd in het revalidatiecentrum, maar ook tijdens het oppakken van uw dagelijkse activiteiten zal u nog verder moeten herstellen. De juiste fysiotherapiebehandeling kan u hierbij goed op weg helpen.

U kunt verschillende klachten ervaren na uw ziekenhuisopname. Zo kunt u last hebben van een verminderde conditie, erg vermoeid zijn en veel last hebben van uw spieren en gewrichten. Ook uw algemene dagelijkse handelingen, zoals boodschappen doen of aankleden, kunnen problemen opleveren.

Wanneer u op de Intensive Care heeft gelegen, heeft u waarschijnlijk een combinatie van meerdere klachten. Deze combinatie wordt het Post-Intensive Care Syndroom (PICS) genoemd. Het herstel hiervan kan lang duren. Goede begeleiding van een longfysiotherapeut is hierbij van belang.

Fysiotherapie zonder ziekenhuisopname

Als u het coronavirus heeft gehad en thuis herstelt bent, kan uw herstelproces lang duren. Uw klachten kunnen in die tijd blijven aanhouden. Behandeling van een fysiotherapeut kan zorgen voor een goed herstelproces. Daarnaast kan het bijdragen aan een vermindering van uw klachten.

Het is goed mogelijk dat u na uw herstel nog last heeft van vermoeidheid, benauwdheid of pijn. Ook een  verminderde energie, afgenomen krachten of  een laag uithoudingsvermogen zijn veel voorkomende verschijnselen. De juiste fysiotherapiebehandeling kan er mede voor zorgen dat u weer op de been komt en uw algemene dagelijkse handelingen weer kunt verrichten.

Menu